Printer Friendly Version Учешће Туристичке организације Београда на Сајму туризма у Букурешту @ 13 November 2023 01:26 PM

С обзиром на велики пораст броја румунских туриста у Београду, после више година паузе, Туристичка организација Београда узела је учешће на Сајму туризма ROMEXPO који је одржан у Букурешту од 9-12. новембра.

Том приликом, ТОБ је реализовала бројне састанке са туроператорима и агенцијама из Румуније који су изразили интерес за целокупну понуду, викенд пакете, као и понуду Београда током предстојећих зимских и новогодишњих празника. Остварени су контакти и са Удружењем туристичких агенција Румуније као и међународном федерацијом туристичких новинара FIJET.

На штанду ТОБ били су присутни и представници националне авио компаније Ер Србија који су представили могућности за путовања авио превозом на релацији Београд-Букурешт, директним летом 12 пута недељно. Током Сајма, Ер Србија је активирала промотивну понуду са ценама почев од 99 евра за повратну карту, за путовања у периоду од 13. новембра до 20. децембра.

Штанд су посетили и представници Амбасаде Р. Србије у Букурешту. Амбасадор Стефан Томашевић је истакао да учешће на Сајму туризма у Букурешту представља изузетно важан корак у туристичкој размени између Србије и Румуније. Указао је да постоји велики потенцијал на тржишту Румуније, као и да се после Сајма очекује да досадашњи резултати буду још бољи, а промоција Београда још учесталија.

Учешће ТО Београда на сајму ROMEXPO првог дана увеличао је и наступ Националног ансамбла народних игара и песама Србије КОЛО.