Printer Friendly Version 13. MEĐUNARODNI BUKUREŠTANSKI FESTIVAL POEZIJE @ 19 September 2023 11:11 AM

U organizaciji Nacionalnog muzeja rumunske knjiženosti, a uz podršku Ministarstva kulture Rumunije i grada Bukurešta, od 11. do 17. septembra 2023. godine, održan je 13. Međunarodni bukureštanski festival poezije. Ova značajna kulturna manifestacija, koja se održava od 2010. godine, do sada je okupila više od 700 renomiranih pesnika širom sveta.

Na poziv Nacionalnog muzeja rumunske knjiženosti, ispred Udruženja književnika Srbije, na ovogodišnjem izdanju Međunarodnog festivala je učestvovala zamenica predsednika Udruženja, književnica Gordana Vlajić, koja je čitala stihove o ukviru pesničke večeri održane 16. septembra u prostoru „ARCUB“.
Istovremeno, u bašti Nacionalnog muzeja rumunske knjiženosti, održana je projekcija filma posvećena Adamu Puslojiću, preminulom srpskom pesniku, prijatelju ovog muzeja, članu Udruženja književnika Srbije i Udruženja književnika prevodilaca Srbije i počasnom članu Akademije Rumunije, koji je pisao i na rumunskom jeziku i prevodio književna dela rumunskih autora na srpski jezik.