Printer Friendly Version 13. МЕЂУНАРОДНИ БУКУРЕШТАНСКИ ФЕСТИВАЛ ПОЕЗИЈЕ @ 19 September 2023 11:07 AM

 

У организацији Националног музеја румунске књижености, а уз подршку Министарства културе Румуније и града Букурешта, од 11. до 17. септембра 2023. године, одржан је 13. Међународни букурештански фестивал поезије. Ова значајна културна манифестација, која се одржава од 2010. године, до сада је окупила више од 700 реномираних песника широм света.
На позив Националног музеја румунске књижености, испред Удружења књижевника Србије, на овогодишњем издању Међународног фестивала је учествовала заменица председника Удружења, књижевница Гордана Влајић, која је читала стихове о уквиру песничке вечери одржане 16. септембра у простору „ARCUB“.
Истовремено, у башти Националног музеја румунске књижености, одржана је пројекција филма посвећена Адаму Пуслојићу, преминулом српском песнику, пријатељу овог музеја, члану Удружења књижевника Србије и Удружења књижевника преводилаца Србије и почасном члану Академије Румуније, који је писао и на румунском језику и преводио књижевна дела румунских аутора на српски језик.