Printer Friendly Version Међународни ИТ Форум у Клужу @ 7 August 2023 11:07 AM

На Међународном форуму организованом од стране румунског Парламента и регионалних ИТ кластера, посвећеном дигиталним стратегијама, вештинама и пројектима, који је одржан у Клужу 4. и 5. августа, испред Народне скупштине Републике Србије учествовали су посланици Ана Белоица Мартаћ и Радован Арежина, заједно са амбасадором Стефаном Томашевићем.

Више паралелно организованих округлих столова окупило је представнике парламената, дипломатског кора и привреде, са циљем анализе актуелног стања дигиталних вештина упоредо у државним институцијама и компанијама, те како би се идентификовале области за унапређење, представили примери успешних иницијатива и дискутовало о појединачним политикама и механизмима у циљу подршке развоју дигиталних способности.

На маргинама другог по реду издања јавно-приватног Форума у Клужу, искоришћен је простор и за додатни дијалог са представницима румунског Парламента, бројних других румунских институција, привреде, универзитета, као и Светске банке и Европске комисије.