Printer Friendly Version Промоција туристичке понуде Врњачке Бање у Букурешту @ 26 June 2023 01:06 PM
 
У Амбасади Републике Србије у Букурешту одржана је промоција туристичких потенцијала Врњачке Бање, једне од најпосећенијих дестинација у Србији, а уједно и највеће бање у Србији.
Уз присуство бројних представника медија из Румуније и туристичких агенција, о значају ове дестинације и могућностима за привлачење већег броја туриста из Румуније говорили су амбасадор Стефан Томашевић, председник Општине Врњачка Бања Бобан Ђуровић, представници Туристичке организације Врњачка Бања, Spa travel туристичке агенције и хотелијера и угоститељске привреде.
Амбасадор Томашевић је изразио задовољство због прилике да се у Амбасади организује један овакав догађај, који је од великог значаја за додатно повезивање и јачање веза између Србије и Румуније. Указао је да, иако Србија и Румунија на годишњем нивоу бележе повећање броја међусобних посета туриста, постоји велики потенцијал у атрактивним дестинацијама попут Врњачке Бање, које су у Румунији недовољно познате. Изразио је наду да ће овај догађај додатно допринети да у Србији имамо више туриста из Румуније у наступајућем периоду.