Printer Friendly Version Отворени Дани српске културе у Букурешту @ 29 May 2023 11:30 AM
 
У организацији Савеза Срба у Румунији и Амбасаде Републике Србије у Букурешту, 26. маја отворени су „Дани српске културе у Букурешту“. Свачност је уприличена у Националном музеју села „Димитрије Гушти“. Том приликом присутнима су обратили амбасадор Стефан Томашевић, потпредседник Савеза Срба и председник Месне организације у Букурешту Борислав Велимировић, као и директoрка музеја Паулина Попоју. 
 
Амбасадор Томашевић је у свом обраћању истакао значај континуитета у организацији манифестација чији је циљ очување српске традиције и културе, уз истицање отворености Амбасаде у Букурешту да пружи пуну подршку у реализацији истих. Прилику је искористио и да представи календар културних догађаја у наступајућем периоду, које ће Амбасада организовати заједно са Савезом Срба у Румунији. 
 
Првог дана манифестације одржан је оперски рецитал у извођењу истакнутих младих оперских уметника, а другог дана румунској јавности су се представили Културно уметнички ансамбл „Коло“ из Арада, КУД „Круна“ из Српског Семартона, уз поетски сегмент који је приредила Љубица Рајкић.
 
У изузетном амбијенту, подршку манифестацији својим присуством су пружили представници српске заједнице и румунски пријатељи, поштоваоци и љубитељи културе.  
 
Комплетан програм је адекватно испраћен од стране ТВP инфо.