Printer Friendly Version Ambasador Tomašević pozvao rumunske vinare na ovogodišnji sajam – ‘’Wine Vision’’, koji će se održati u Beogradu 16-19. novembra @ 26 May 2023 01:42 PM
 
U svojstvu specijalnog gosta, ambasador Stefan Tomašević posetio je ‘’Festival vina’’ u Ploeštiju. Tom prilikom, u prisustvu ministra poljoprivrede Petrea Daee, rumunskih parlamentaraca, predsednika Privredne i industrijske komore Prahova i predstavnika županije, diplomatskog kora i brojnih posetilaca, obratio se i pozvao proizvođače vina, distributere i vinske eksperte da uzmu učešće na ovogodišnjem sajmu vina - Wine Vision by Open Balkan, koji će se održati od 16. do 19. novembra u Beogradu. 
Na Festivalu vina koji je održan u Palati kulture u Ploeštiju, svoja vina predstavilo je preko 20 vinarija iz najpoznatije vinske oblasti u Rumuniji - Dealu Mare. Ambasador Tomašević je ukazao da će svojim prisustvom, rumunski vinari dodatno obogatiti najveći sajam vina u regionu, što će im omogućiti otvaranje puta ka novim tržištima, ali čime će biti i značajno unapređena saradnja između Srbije i Rumunije.