Printer Friendly Version Амбасадор Томашевић позвао румунске винаре на овогодишњи сајам – ‘’Wine Vision’’, који ће се одржати у Београду 16-19. новембра @ 26 May 2023 01:41 PM
 
У својству специјалног госта, амбасадор Стефан Томашевић посетио је ‘’Фестивал вина’’ у Плоештију. Том приликом, у присуству министра пољопривреде Петреa Дaее, румунских парламентараца, председника Привредне и индустријске коморе Прахова и представника жупаније, дипломатског кора и бројних посетилаца, обратио се и позвао произвођаче вина, дистрибутере и винске експерте да узму учешће на овогодишњем сајму вина - Wine Vision by Open Balkan, који ће се одржати од 16. до 19. новембра у Београду. 
На Фестивалу вина који је одржан у Палати културе у Плоештију, своја вина представило је преко 20 винарија из најпознатије винске области у Румунији - Dealu Mare. Амбасадор Томашевић је указао да ће својим присуством, румунски винари додатно обогатити највећи сајам вина у региону, што ће им омогућити отварање пута ка новим тржиштима, али чиме ће бити и значајно унапређена сарадња између Србије и Румуније.