Printer Friendly Version Učešće M. Jankovića, zamenika predsednika Udruženja književnika Srbije, na Međunarodnom festivalu poezije u Bukureštu @ 14 September 2022 07:51 PM
 
 
U Bukureštu se u periodu 12-18. septembra 2022. godine održava dvanaesti Međunarodni festival poezije, u organizaciji Nacionalnog muzeja literature Rumunije.
Tokom trajanja Festivala, pisci, prevodioci, ilustratori i predstavnici izdavačkih kuća učestvuju u debatama u različitim institucijama kulture u Bukureštu, održavaju se i sesije javnih čitanja književnih dela, maratoni poezije i džeza, kao i Q&A dijalozi.
Na ovom festivalu je, zahvaljujući saradnji Ambasade RS u Bukureštu i Nacionalnog muzeja literature Rumunije, 13. septembra 2022. godine učestvovao i g. Miloš Janković, zamenik predsednika Udruženja književnika Srbije, poeta, esejista, novelista i pisac proze. M. Janković je prezentovao publici u Bukureštu sedam svojih pesama, koje je izvodio na srpskom i engleskom jeziku.
Miloša Jankovića, tokom prvog dana njegovog boravka u Bukureštu, primio je i ambasador RS S. Tomašević, u prostorijama Ambasade.