Printer Friendly Version Sastanak sa predstavnicima Akademije Rumunije – Nacionalnog instituta za ekonomsko istraživanje „Kostin K. Kiricesku“ @ 19 August 2022 02:03 PM
 
 
U Ambasadi Republike Srbije u Bukureštu danas je realizovan sastanak ambasadora Stefana Tomaševića sa generalnom direktorkom Nacionalnog instituta za ekonomsko istraživanje „Kostin K. Kiricesku“ pri Akademiji Rumunije dr Luminicom Kivu, naučnim sekretarom u Institutu prof. dr Đorđem Đorđeskuom i direktorom Centra za obnovljive izvore energije i energetsku efikasnost u okviru Instituta prof. dr Andrejem Žanom Vasileom. Tom prilikom razgovarano je o identifikaciji oblasti u kojima postoji značajan potencijal za unapređenje bilateralne, pre svega, ekonomske saradnje između Republike Srbije i Rumunije.
Dobar korak u tom pravcu predstavljaće i diskusija u okviru „Šeste međunarodne evropske konferencije o interdisciplinarnom naučnom istraživanju“, koja će se održati od 26-27. avgusta u Bukureštu, a na kojoj će jedan od govornika biti i ambasador Tomašević.