Printer Friendly Version Састанак са представницима Академије Румуније – Националног института за економско истраживање „Костин К. Кирицеску“ @ 19 August 2022 02:02 PM
 
 
У Амбасади Републике Србије у Букурешту данас је реализован састанак амбасадора Стефана Томашевића са генералном директорком Националног института за економско истраживање „Костин К. Кирицеску“ при Академији Румуније др Луминицом Киву, научним секретаром у Институту проф. др Ђорђем Ђорђескуом и директором Центра за обновљиве изворе енергије и енергетску ефикасност у оквиру Института проф. др Андрејем Жаном Василеом. Том приликом разговарано је о идентификацији области у којима постоји значајан потенцијал за унапређење билатералне, пре свега, економске сарадње између Републике Србије и Румуније.
Добар корак у том правцу представљаће и дискусија у оквиру „Шесте међународне европске конференције о интердисциплинарном научном истраживању“, која ће се одржати од 26-27. августа у Букурешту, а на којој ће један од говорника бити и амбасадор Томашевић.