Printer Friendly Version Састанак амбасадора Томашевића са председником Привредне и индустријске коморе жупаније Праховa @ 3 August 2022 02:31 PM
 
 
У просторијама Привредне и индустријске коморе округа Праховa у Плоештију (Румунија) јуче је одржан састанак амбасадора Стефана Томашевића са председником Коморе г. Аурелијаном Гогулескуом.
 
На састанку су сагледане могућности за унапређење билатералне трговинске сарадње између Србије и Румуније, али и повезивање жупаније Прахова, као једне од најразвијенијих жупанија у Румунији, са окрузима у Србији, у циљу интензивирања сарадње привредних субјеката и представника локалних комора две државе. Констатовано је да традиционално пријатељски билатерални односи Републике Србије и Румуније представљају одличну основу на којој треба развијати и јачати робну размену и директне инвестиције.
 
Имајући у виду да у жупанији Прахова постоји велики број реномираних винарија, амбасадор Томашевић је упутио позив представницима румунских винарија да узму учешће на Првом међународном сајму вина под називом „Винска визија Отворени Балкан“, који ће се одржати од 1. до 4. септембра 2022. године у Београду.