Printer Friendly Version Sastanak ambasadora Stefana Tomaševića sa predsednicom Vlade Republike Moldavije Natalijom Gavrilicom @ 9 June 2022 01:23 PM
 
 
Prilikom  radne posete Kišinjevu, ambasador Stefan Tomašević se 09. juna 2022. godine sastao sa predsednicom Vlade Republike Moldavije Natalijom Gavrilicom. Zajednički je ocenjeno da postoji veliki prostor za unapređenje bilateralne saradnje, sa posebnim naglaskom na ekonomskoj saradnji, podsticanju direktnih ulaganja i povećanju obima međusobne trgovinske razmene. 
 
Iskrena podrška teritorijalnom integritetu i suverenitetu koju Republika Srbija i Republika Moldavija pružaju jedna drugoj, a koja se bazira na temeljima međunarodnog prava, označena je kao stub odnosa dve zemlje. Iskazana je spremnost za pružanje pomoći Moldaviji, u smislu prenošenja iskustava iz procesa pristupanja Srbije EU, kao i u drugim oblastima. Takođe, konstatovan je značaj kulturne i obrazovne saradnje, kao i snažna želja obe strane za daljim povezivanjem studenata, naučnih i sportskih radnika, kako bi dve zemlje i dva naroda učinili još bližim.