Printer Friendly Version Састанак амбасадора Стефана Томашевића са председницом Владе Републике Молдавије Наталијом Гаврилицом @ 9 June 2022 01:22 PM
 
 
Приликом  радне посете Кишињеву, амбасадор Стефан Томашевић се 09. јуна 2022. године састао са председницом Владе Републике Молдавије Наталијом Гаврилицом. Заједнички је оцењено да постоји велики простор за унапређење билатералне сарадње, са посебним нагласком на економској сарадњи, подстицању директних улагања и повећању обима међусобне трговинске размене. 
 
Искрена подршка територијалном интегритету и суверенитету коју Република Србија и Република Молдавија пружају једна другој, а која се базира на темељима међународног права, означена је као стуб односа две земље. Исказана је спремност за пружање помоћи Молдавији, у смислу преношења искустава из процеса приступања Србије ЕУ, као и у другим областима. Такође, констатован је значај културне и образовне сарадње, као и снажна жеља обе стране за даљим повезивањем студената, научних и спортских радника, како би две земље и два народа учинили још ближим.