Printer Friendly Version Razgovor ambasadora Stefana Tomaševića sa ambasadorom Ferdinandom Nagijem, generalnim komesarom za svetske izložbe pri Ministarstvu inostranih poslova Rumunije @ 20 May 2022 08:52 AM
 
 
Ambasador Stefan Tomašević imao je priliku da sa ambasadorom Ferdinandom Nagijem, generalnim komesarom za svetske izložbe pri Ministarstvu inostranih poslova Rumunije, razgovara o aktuelnim projektima sa bilateralne agende. Obostrano je konstatovano da Srbija i Rumunija, kao dve susedne i tradicionalno prijateljske zemlje, imaju ogromne potencijale za unapređenje saradnje koje bi trebalo iskoristiti. 
U tom smislu, saglasili su se da su najvažniji projekti na kojima bi u narednom periodu trebalo raditi puno korišćenje potencijala Dunava, kako u trgovinskom tako i u turističkom smislu, izgradnja auto-puta Beograd-Temišvar, izgradnja interkonektora Mokrin-Arad, kao i nastavak realizacije IPA prekograničnih projekata, gde već postoji značajna saradnja. Razgovarano je i o brojnim projektima iz oblasti kulture, sporta i međunarodne promocije, između ostalog i o kandidaturi Republike Srbije za organizaciju Specijalne svetske izložbe „EXPO 2027“.