Printer Friendly Version Разговор амбасадора Стефана Томашевића са амбасадором Фердинандом Нагијем, генералним комесаром за светске изложбе при Министарству иностраних послова Румуније @ 20 May 2022 08:51 AM
 
 
 
Амбасадор Стефан Томашевић имао је прилику да са амбасадором Фердинандом Нагијем, генералним комесаром за светске изложбе при Министарству иностраних послова Румуније, разговара о актуелним пројектима са билатералне агенде. Обострано је констатовано да Србија и Румунија, као две суседне и традиционално пријатељске земље, имају огромне потенцијале за унапређење сарадње које би требало искористити. 
У том смислу, сагласили су се да су најважнији пројекти на којима би у наредном периоду требало радити пуно коришћење потенцијала Дунава, како у трговинском тако и у туристичком смислу, изградња ауто-пута Београд-Темишвар, изградња интерконектора Мокрин-Арад, као и наставак реализације ИПА прекограничних пројеката, где већ постоји значајна сарадња. Разговарано је и о бројним пројектима из области културе, спорта и међународне промоције, између осталог и о кандидатури Републике Србије за организацију Специјалне светске изложбе „EXPO 2027“.