Printer Friendly Version Амбасадор С. Томашевић у радној посети Галацију @ 5 May 2022 01:35 PM
 
На позив Административне управе дунавских морских лука (APDM), а у циљу развоја даље сарадње, представници Агенције за управљање лукама Србије коју заступа директор Вук Перовић, заједно са амбасадором Републике Србије у Румунији Стефаном Томашевићем, обишли су Галаци и том приликом се састали са руководством румунске Националне компаније ,,Административна управа дунавских морских лука’’ (APDM), лучким оператерима, као и представницима округа и управе града Галаци. 
 
У разговору са директорком APDM Марћела - Данијела Костеом, представницима градске управе, округа и лучких оператера, амбасадор Томашевић истакао је значај реке Дунав за Републику Србију и Румунију. Указао је на трговинске потенцијале, потребу повећања трговинске размене и прилику за развој туризма. Похвалио је сарадњу између Агенције за управљање лукама и АPDM и нагласио да се на тај начин јачају односи између две државе.
 
Меморандум о разумевању који је потписан прошле године у Београду између две лучке управе представља допринос унапређењу лучке делатности и подстиче активности двеју институција, те повећану видљивост дунавских лука у Србији и Румунији на европској мапи. Омогућиће додатно развијање сарадње у погледу заштите животне средине, јачање међународног путничког саобраћаја као и превоза терета водним путевима. Поред тога, заједнички циљ је развој привредних делатности у залеђу лука и њихово интегрисање у међународне мултимодалне транспортне ланце.