Printer Friendly Version Razgovor ambasadora Stefana Tomaševića sa predsednikom Predstavničkog doma rumunskog Parlamenta Marćelom Ćolakuom @ 23 February 2022 12:25 PM
 
 
U srdačnom razgovoru ambasadora S.Tomaševića sa predsednikom Predstavničkog doma rumunskog Parlamenta M.Ćolakuom razmotreno je aktuelno stanje bilateralnih odnosa Republike Srbije i Rumunije, kao i mogućnosti za dalji razvoj saradnje u svim oblastima, sa posebnim akcentom na parlamentarnoj saradnji, u okviru koje se, u bliskoj budućnosti, očekuje intenziviranje susreta i aktivnosti. 
Ambasador Tomašević se zahvalio na principijelnoj poziciji Rumunije po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje, kao i na podršci koju nam Rumunija pruža u okviru procesa pristupanja R.Srbije Evropskoj uniji. Predsednik Predstavničkog doma M.Ćolaku je pružio uveravanja da će Rumunija nastaviti sa pružanjem podrške R.Srbiji, kao i da je spremna da dodatno pomogne u cilju ubrzanja našeg evropskog puta.
Obostrano su konstatovane istorijski bliske veze dve zemlje i dva naroda i identifikovani potencijali za njihovo dalje jačanje. Izražena je spremnost da se intenziviraju napori u pravcu pokretanja konkretnih aktivnosti i projekata, kojima će međusobni odnosi i saradnja biti podignuti na nivo kakav zaslužuju prijateljske i bratske zemlje, Srbija i Rumunija.