Printer Friendly Version Разговор амбасадора Стефана Томашевића са председником Представничког дома румунског Парламента Марћелом Ћолакуом @ 23 February 2022 12:24 PM
 
 
У срдачном разговору амбасадора С.Томашевића са председником Представничког дома румунског Парламента М.Ћолакуом размотрено је актуелно стање билатералних односа Републике Србије и Румуније, као и могућности за даљи развој сарадње у свим областима, са посебним акцентом на парламентарнoj сарадњи, у оквиру које се, у блиској будућности, очекује интензивирање сусрета и активности. 
Амбасадор Томашевић се захвалио на принципијелној позицији Румуније по питању територијалног интегритета и суверенитета наше земље, као и на подршци коју нам Румунија пружа у оквиру процеса приступања Р.Србије Европској унији. Председник Представничког дома М.Ћолаку је пружио уверавања да ће Румунија наставити са пружањем подршке Р.Србији, као и да је спремна да додатно помогне у циљу убрзања нашег европског пута.
Обострано су констатоване историјски блиске везе две земље и два народа и идентификовани потенцијали за њихово даље јачање. Изражена је спремност да се интензивирају напори у правцу покретања конкретних активности и пројеката, којима ће међусобни односи и сарадња бити подигнути на ниво какав заслужују пријатељске и братске земље, Србија и Румунија.