Printer Friendly Version Prijava birača za glasanje u inostranstvu do 12. marta 2022. @ 21 February 2022 02:34 PM
 
Ambasada Republike Srbije u Bukureštu obaveštava državljane Republike Srbije sa prebivalištem u Rumuniji koji žele da svoje biračko pravo na predstojećim izborima, raspisanim za 3. april 2022. godine, iskoriste u Rumuniji, da do 12. marta 2022. godine podnesu zahtev da se u jedinstveni birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati u inostranstvu (Ambasadi Republike Srbije u Bukureštu).
 
Zahtev se može podneti lično u Ambasadi Republike Srbije u Bukureštu, na adresi Calea Dorobanților nr. 34, 010573 Bucuresti, poštom, e-mailom: consulate.bucharest@mfa.rs ili faksom +4021 210 0175.
 
Uz čitko popunjen obrazac prijave za glasanje potrebno je dostaviti i čitljivu kopiju važećeg pasoša ili lične karte Republike Srbije (obe strane).
 
Mole se birači da pre prijavljivanja izvrše uvid u jedinstveni birački spisak na sajtu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije www.mduls.gov.rs/registri/jedinstveni-biracki-spisak i provere da li su upisani u JBS. Ukoliko lice nije upisano, potrebno je podneti i zahtev za upis u jedinstveni birački spisak.
 
Ukoliko se prijavi dovoljan broj birača, Republička izborna komisija će doneti odluku o otvaranju biračkog mesta.
 
 
Zahtev za glasanje u inostranstvu možete preuzeti ovde.
 
Zahtev za upis u jedinstveni birački spisak možete preuzeti ovde.