Printer Friendly Version Пријава бирача за гласање у иностранству до 12. марта 2022. @ 21 February 2022 02:30 PM
 
Амбасада Републике Србије у Букурешту обавештава држављане Републике Србије са пребивалиштем у Румунији који желе да своје бирачко право на предстојећим изборима, расписаним за 3. април 2022. године, искористе у Румунији, да до 12. марта 2022. године поднесу захтев да се у јединствени бирачки списак упише податак да ће на предстојећим изборима гласати у иностранству (Амбасади Републике Србије у Букурeшту).
 
Захтев се може поднети лично у Амбасади Републике Србије у Букурешту, на адреси Calea Dorobanților nr. 34, 010573 Bucuresti, поштом, e-mailom: consulate.bucharest@mfa.rs или факсом +4021 210 0175.
 
Уз читко попуњен образац пријаве за гласање потребно је доставити и читљиву копију важећег пасоша или личне карте Републике Србије (обе стране).
 
Моле се бирачи да пре пријављивања изврше увид у јединствени бирачки списак на сајту Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије www.mduls.gov.rs/registri/jedinstveni-biracki-spisak и провере да ли су уписани у ЈБС. Уколико лице није уписано, потребно је поднети и захтев за упис у јединствени бирачки списак.
 
Уколико се пријави довољан број бирача, Републичка изборна комисија ће донети одлуку о отварању бирачког места.
 
 
Захтев за гласање у иностранству можете преузети овде.
 
Захтев за упис у јединствени бирачки списак можете преузети овде.