Printer Friendly Version УЧЕШЋЕ АМБАСАДОРА СТЕФАНА ТОМАШЕВИЋА НА ОНЛАЈН ДЕБАТИ ФОРУМА ЗА ЗАПАДНИ БАЛКАН У БУКУРЕШТУ @ 27 January 2022 01:37 PM
 
 
Форум за Западни Балкан (Western Balkan Forum - WBF) je, у сарадњи са Националном школом за политичке и административне студије – SNSPA, 25. јануара 2022. у Букурешту организовао онлајн дебату под називом „Проширење Европске уније – процес одложен на неодређено време?“, са циљем да се оцени актуелно стање и напредак Западног Балкана у процесу ЕУ интеграције.
Поред еминентних учесника, представника Форума за Западни Балкан, Министарства спољних послова Румуније, Представништва Европске комисије у Румунији, Амбасаде Француске, као актуелног председавајућег Савету ЕУ, као и других држава Западног Балкана, учешће је узео и амбасадор РС у Румунији С. Томашевић. 
У свом иступању је, поред истицања спроведених рефоми у РС,  додатно информисао о резултатима који су остварени на економском плану, инфраструктурним пројектима и привученим страним директним инвестицијама. Нагласио је посвећеност Србије стабилности и напретку ЗБ, међусобној сарадњи и повезивању у свим областима. У том контексту је детаљније информисао и о иницијативи Отворени Балкан. Нагласио је да је приступање ЕУ стратешки приоритет Р. Србије и да му је она дубоко посвећена. Изразио је очекивање да ће у овој години доћи до отварања нових поглавља/кластера и до убрзања целокупног процеса ЕУ интеграције.