Printer Friendly Version Јачање билатералне сарадње у области културе, образовања и права националних мањина @ 19 January 2022 08:20 AM
 
 
У Амбасади Републике Србије у Букурешту јуче је одржан састанак са државним секретаром у Департману за Румуне у иностранству Георгеом Крћуом, генералним директором Департмана Михаием Сербаном, као и ректором Националног универзитета за позориште и филм Ливијуом Лукаћем. 
Састанак је представљао одличну прилику за размену искустава о реализацији предстојећих пројеката који имају за циљ унапређење сарадње у области културе, образовања и права националних мањина. 
Обострано је изражена спремност за реализацију активности које доприносе јачању положаја румунске заједнице у Републици Србији и српске заједнице у Румунији. Амбасадор С. Томашевић је истакао да су Румунија и Србија суседи који имају традиционално добре и пријатељске односе, те да националне мањине обе државе представљају мост који нас додатно повезује. Захвалио се румунској страни на спремности да заједно радимо на даљем јачању наших билатералних односа и унапређењу положаја и живота наших грађана.