Printer Friendly Version Razgovor ambasadora Tomaševića sa predstavnicima Jugoslovenskog rečnog brodarstva @ 7 December 2021 09:16 AM
 
 
Prilikom posete Ambasadi Republike Srbije u Bukureštu, direktor JRB Mladen Grujić, upoznao je ambasadora Stefana Tomaševića sa predstojećim planovima za razvoj i unapređenje kompanije Jugoslovensko rečno brodarstvo, kao i iskustvima u poslovanju i saradnji sa rumunskim kompanijama i institucijama. 
Obostrano je ocenjeno da Dunav predstavlja jednu od najznačajnijih tačaka koja nas veže sa prijateljskom Rumunijom. U tom smislu, izražena je spremnost za dalji zajednički rad kako bi se plovni kapaciteti u pogledu transporta roba maksimalno iskoristili. 
Ambasador je istakao značaj bliske saradnje i koordinacije između Ambasade i srpskih preduzeća koja posluju na teritoriji Rumunije i neizostavno komuniciraju sa rumunskim institucijama, kao i duboku opredeljenost Ambasade da, u okviru svojih nadležnosti, nastavi da pruža podršku srpskim kompanijama u cilju daljeg jačanja ekonomske saradnje Srbije i Rumunije, kao i daljeg povećanja robne razmene.