Printer Friendly Version Разговор амбасадора Томашевића са представницима Југословенског речног бродарства @ 7 December 2021 09:15 AM
 
 
Приликом посете Амбасади Републике Србије у Букурешту, директор ЈРБ Младен Грујић, упознао је амбасадора Стефана Томашевића са предстојећим плановима за развој и унапређење компаније Југословенско речно бродарство, као и искуствима у пословању и сарадњи са румунским компанијама и институцијама. 
Обострано је оцењено да Дунав представља једну од најзначајнијих тачака која нас веже са пријатељском Румунијом. У том смислу, изражена је спремност за даљи заједнички рад како би се пловни капацитети у погледу транспорта роба максимално искористили. 
Амбасадор је истакао значај блиске сарадње и координације између Амбасаде и српских предузећа која послују на територији Румуније и неизоставно комуницирају са румунским институцијама, као и дубоку опредељеност Амбасаде да, у оквиру својих надлежности, настави да пружа подршку српским компанијама у циљу даљег јачања економске сарадње Србије и Румуније, као и даљег повећања робне размене.