Printer Friendly Version Ambasador Stefan Tomašević dočekao medicinsku pomoć koju je Srbija uputila Rumuniji @ 27 October 2021 08:37 AM
 
 
 
Ambasador Stefan Tomašević je, u ime Republike Srbije, u prisustvu državne sekretarke u Ministarstvu inostranih poslova Rumunije Julije Matei i državnog sekretara u Ministarstvu unutrašnjih poslova i šefa Štaba za vanredne situacije dr Raeda Arafata, dočekao kontingent medicinske pomoći koju je Vlada Republike Srbije, na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, opredelila Rumuniji za lečenje pacijenata obolelih od korona virusa.
Ambasador Tomašević je istakao da su se, kroz istoriju, Srbija i Rumunija uvek međusobno podržavale i dodao da bi sada, kada se suočavamo sa teškim vremenima koja zahtevaju solidarnost, trebalo da budemo veoma ponosni na našu međusobnu podršku. 
Istakao je da je pre nekoliko meseci, Rumunija uputila Srbiji donaciju vakcina, te da je danas, zbog veoma teške situacije u Rumuniji, Srbija opredelila neophodne lekove i medicinski materijal. Naglasio je da je srpsko rukovodstvo reagovalo jako brzo, ne oklevajući nijednog trenutka da ponudi ono što ima na zalihama. 
Poželeo je brz oporavak bolesnima i dobro zdravlje svima, uz nadu da će naše dve države što skorije prevazići ovu krizu i nastaviti da grade dobrosusedske odnose i saradnju, uz reči „Trăiască prietenia și relațiile de fraternitate dintre Serbia și România! Vă doresc multă sănătate, dragi români!“ (Živelo prijateljstvo i bratski odnosi između Srbije i Rumunije! Želim vam puno zdravlja, dragi Rumuni!).
Dr Raed Arafat se zahvalio na, kako je naveo „impresivnoj količini pomoći“ koju je Republika Srbija uputila Rumuniji, istakavši da će Ministarstvo zdravlja Rumunije odmah započeti njenu distribuciju po bolnicama.