Printer Friendly Version Učešće ambasadora Stefanа Tomaševića na virtuelnom sastanku akreditovanih ambasadora sa predsednicom R. Moldavije Majom Sandu @ 15 October 2021 02:37 PM
 
 
Ambasador Stefan Tomašević učestvovao je danas na virtuelnom sastanku akreditovanih ambasadora sa predsednicom R. Moldavije Majom Sandu.
 
Predsednica Maja Sandu istakla je da se R. Moldavija jasno drži svog proevropskog kursa i ukazala na glavne ciljeve moldavskih vlasti: sprovođenje opsežnih reformi, reforma pravosuđa, borba protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i stvaranje povoljnih uslova za nove investicije i razvoj ekonomije. Takođe, osvrnula se i na aktuelne probleme koji se tiču pandemije i energetike. 
 
Ambasador Tomašević je naglasio da R. Srbija i R. Moldavija imaju odlične bilateralne odnose, ali i da postoji veliki prostor za još bolju saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa, a posebno ekonomije. Imajući u vidu čvrstu opredeljenost R. Srbije evropskom putu, kao i brojne reforme koje je naša država preduzela, izrazio je spremnost za podršku R. Moldaviji, odnosno, razmenu iskustava u svim oblastima od zajedničkog interesa. 
 
Zahvalio se na kontinuiranoj podršci R. Moldavije teritorijalnom integritetu i suverenitetu R. Srbije. Istovremeno, istakao je i podršku R. Srbije suverenitetu i teritorijalnom integritetu R. Moldavije, u okviru njenih međunarodno priznatih granica.