Printer Friendly Version Учешће амбасадора Стефана Томашевића на виртуелном састанку акредитованих амбасадора са председницом Р. Молдавије Мајом Санду @ 15 October 2021 02:35 PM
 
 
Амбасадор Стефан Томашевић учествовао је данас на виртуелном састанку акредитованих амбасадора са председницом Р. Молдавије Мајом Санду.
 
Председница Маја Санду истакла је да се Р. Молдавија јасно држи свог проевропског курса и указала на главне циљеве молдавских власти: спровођење опсежних реформи, реформа правосуђа, борба против корупције и организованог криминала, као и стварање повољних услова за нове инвестиције и развој економије. Такође, осврнула се и на актуелне проблеме који се тичу пандемије и енергетике. 
 
Амбасадор Томашевић је нагласио да Р. Србија и Р. Молдавија имају одличне билатералне односе, али и да постоји велики простор за још бољу сарадњу у свим областима од заједничког интереса, а посебно економије. Имајући у виду чврсту опредељеност Р. Србије европском путу, као и бројне реформе које је наша држава предузела, изразио је спремност за подршку Р. Молдавији, односно, размену искустава у свим областима од заједничког интереса. 
 
Захвалио се на континуираној подршци Р. Молдавије територијалном интегритету и суверенитету Р. Србије. Истовремено, истакао је и подршку Р. Србије суверенитету и територијалном интегритету Р. Молдавије, у оквиру њених међународно признатих граница.