Printer Friendly Version Sastanak ambasadora Stefana Tomaševića sa državnim sekretarom Ministarstva inostranih poslova Rumunije Danuc Nekulaeskuom @ 29 July 2021 02:23 PM
 
 
Ambasador Stefan Tomašević sastao se danas sa državnim sekretarom Ministarstva inostranih poslova Rumunije Danuc Nekulaeskuom. Pored tema od bilateralnog značaja za dve zemlje sagovornici su razmenili mišljenja o saradnji  u međunarodnim forumima i regionalnoj bezbednosti. 
Ambasador Tomašević se zahvalio Rumuniji na njenoj kontinuiranoj i principijelnoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integritetu R. Srbije, kao i svesrdnoj podršci na putu EU integracija. Naglasio je značaj rada na unapređenju saradnje R. Srbije i Rumunije, kako bi odnosi između dve zemlje dostigli nivo koji zaslužuju. Ukazao je da motor pokretač saradnje dve prijateljske zemlje treba da budu dva ministarstva spoljnih poslova.
DS Nekulaesku je potvrdio značaj bilateralne saradnje dve prijateljske susedne zemlje i naglasio  da treba nastaviti konstruktivan dijalog na svim nivoima.