Printer Friendly Version Састанак амбасадора Стефана Томашевића са државним секретаром Министарства иностраних послова Румуније Дануц Некулаескуом @ 29 July 2021 02:22 PM
 
 
Амбасадор Стефан Томашевић састао се данас са државним секретаром Министарства иностраних послова Румуније Дануц Некулаескуом. Поред тема од билатералног значаја за две земље саговорници су разменили мишљења о сарадњи  у међународним форумима и регионалној безбедности. 
Амбасадор Томашевић се захвалио Румунији на њеној континуираној и принципијелној подршци суверенитету и територијалном интегритету Р. Србије, као и свесрдној подршци на путу ЕУ интеграција. Нагласио је значај рада на унапређењу сарадње Р. Србије и Румуније, како би односи између две земље достигли ниво који заслужују. Указао је да мотор покретач сарадње две пријатељске земље треба да буду два министарства спољних послова.
ДС Некулаеску је потврдио значај билатералне сарадње две пријатељске суседне земље и нагласио  да треба наставити конструктиван дијалог на свим нивоима.