Printer Friendly Version Пријем за фудбалере ОФК Београд @ 6 July 2021 11:33 AM

У Амбасади Републике Србије у Букурешту је данас уприличен пригодан пријем за фудбалере и Управу  ОФК Београд, који бораве у Букурешту поводом пријатељске утакмице са ФК Стеауа Букурешт. ОФК Београд ће пријатељску утакмицу играти 7. јула 2021. године а повод је отварање новог стадиона ФК Стеауе. Два клуба су играла последњу пријатељску утакмицу 1974. године када је ФК Стеауа такође отварала нов стадион.

Амбасадор Стефан Томашевић је, обраћајући се фудбалерима и Управи клуба, истакао да је пријатељска утакмица ОФК Београд и ФК Стеауа Букурешт изузетан доказ пријатељстава, како два клуба, тако и српског и румунског народа. Указао је да се наставља традиција гостовања српских клубова у Румунији и подсетио да  је БСК, данашњи ОФК Београд, био гост у румунској престоници 1922. године у склопу свечаности приликом венчања краља Александра Карађорђевића и румунске принцезе, а касније српске краљице Марије. Изразио је наду да ће ова пријатељска традиција бити настављена и у будућности. Захвалио се Управи клуба и фудбалерима што су се одазвали позиву да посете Амбасаду и пожелео им је успех на сутрашњој утакмици, као и у будућим такмичењима. 

Саша Стевановић, председник Управног одбора ОФК Београд, захвалио је на срдачном пријему и позвао је представнике Амбасаде да присуствују пријатељском мечу и дају подршку фудбалерима ОФК Београд.

Пријем је испратила румунска државна телевизија (TVR1).