Printer Friendly Version Susret ambasadora Stefana Tomaševića sa MUP Rumunije Lućian Bode @ 9 June 2021 10:32 AM
 
 
Ambasador Republike Srbije u Rumuniji Nj.E. Stefan Tomašević razgovarao je danas sa ministrom unutrašnjih poslova Rumunije Lućian Bode i njegovim timom državnih sekretara i pomoćnika ministra tokom kojeg su razmotrene teme od posebnog značaja za bilateralnu saradnju dve zemlje. Obostrano je ukazano na istorijski dobre bilateralne odnose, te naglašen potencijal i spremnost za dodatno unapređenje i produbljenje saradnje u oblastima od posebnog interesa za dve zemlje, kao što su prekogranična saradnja, saradnja u kriznim situacijama poput prirodnih katastrofa i pandemije, saradnja na planu prevencije ilegalnih migracija i dodatnom unapređenju rada graničnih prelaza. 
Ambasador Tomašević se zahvalio Rumuniji na njenoj kontinuiranoj i principijelnoj podršci suverenitetu i teritorijalnom integriteru R.Srbije, kao i svesrdnoj podršci na putu EU integracija. Ambasador Srbije se zahvalio i na podršci, tokom pandemije COVID-19, koju je Rumunija pružila prilikom evakuacije građana Srbije sa udaljenih destinacija. Tokom razgovora ambasador Tomašević informaisao je ministra Bodea o rezultatima Republike Srbije na planu vakcinacije stanovništva protiv COVID-19.
Ministar Lućian Bode izrazio je snažnu podršku i otvorenost Rumunije da pruži podršku na ekspertskom i tehničkom nivou u oblastima koje R. Srbija smatra korisnim, a tiču se ubrzanja procesa EU integracija R. Srbije.