Printer Friendly Version Сусрет амбасадора Стефана Томашевића са МУП Румуније Лућиан Боде @ 9 June 2021 10:30 AM
 
 
Амбасадор Републике Србије у Румунији Њ.Е. Стефан Томашевић разговарао је данас са министром унутрашњих послова Румуније Лућиан Боде и његовим тимом државних секретара и помоћника министра током којег су размотрене теме од посебног значаја за билатералну сарадњу две земље. Обострано је указано на историјски добре билатералне односе, те наглашен потенцијал и спремност за додатно унапређење и продубљење сарадње у областима од посебног интереса за две земље, као што су прекогранична сарадња, сарадња у кризним ситуацијама попут природних катастрофа и пандемије, сарадња на плану превенције илегалних миграција и додатном унапређењу рада граничних прелаза. 
Амбасадор Томашевић се захвалио Румунији на њеној континуираној и принципијелној подршци суверенитету и територијалном интегритеру Р.Србије, као и свесрдној подршци на путу ЕУ интеграција. Амбасадор Србије се захвалио и на подршци, током пандемије COVID-19, коју је Румунија пружила приликом евакуације грађана Србије са удаљених дестинација. Током разговора амбасадор Томашевић информаисао је министра Бодеа о резултатима Републике Србије на плану вакцинације становништва против COVID-19.
Министар Лућиан Боде изразио је снажну подршку и отвореност Румуније да пружи подршку на експертском и техничком нивоу у областима које Р. Србија сматра корисним, а тичу се убрзања процеса ЕУ интеграција Р. Србије.