Printer Friendly Version Sastanak ambasadora Stefana Tomaševića sa predsednicom Senata rumunskog Parlamenta Ankom Danom Dragu @ 2 April 2021 10:14 AM

Ambasador Stefan Tomašević sastao se 1. aprila 2021. godine sa predsednicom Senata rumunskog Parlamenta Ankom Danom Dragu. Sagovornici su razmenili mišljenja o temama od obostranog interesa za R. Srbiju i Rumuniju.

Ambasador Tomašević, u skladu s tradicionalno prijateljskim odnosima R. Srbije i Rumunije, istakao je značaj jačanja trgovinsko-ekonomskih odnosa i razvoj sektorske saradnje. Takođe se zahvalio na principijelnom stavu Rumunije u pogledu suvereniteta i teritorijalnog integriteta R. Srbije, kao i na doslednoj podršci koju Rumunija pruža R. Srbiji na njenom evropskom putu.

Predsednica Senata rumunskog Parlamenta Anka Dana Dragu istakla je da Rumunija snažno podržava evropski put R. Srbije i da postoji značajan prostor za produbljivanje parlamentarne saradnje dve zemlje. U tom kontekstu pružila je podršku inicijativi za organizovanje zajedničke izložbe koja za cilj ima promovisanje tradicionalno dobrih odnosa između dve zemlje i intenziviranje parlamentarne saradnje. Posebno je naglasila zainteresovanost Rumunije za razmenu iskustava u borbi protiv nasilja nad ženama i u porodici (implementacija Istanbulske konvencije).