Printer Friendly Version Састанак амбасадора Стефана Томашевића са председницом Сената румунског Парламента Анком Даном Драгу @ 2 April 2021 10:12 AM

Амбасадор Стефан Томашевић састао се 1. априла 2021. године са председницом Сената румунског Парламента Анком Даном Драгу. Саговорници су разменили мишљења о темама од обостраног интереса за Р. Србију и Румунију.

Амбасадор Томашевић, у складу с традиционално пријатељским односима Р. Србије и Румуније, истакао је значај јачања трговинско-економских односа и развој секторске сарадње. Такође се захвалио на принципијелном ставу Румуније у погледу суверенитета и територијалног интегритета Р. Србије, као и на доследној подршци коју Румунија пружа Р. Србији на њеном европском путу.

Председница Сената румунског Парламента Анка Дана Драгу истакла је да Румунија снажно подржава европски пут Р. Србије и да постоји значајан простор за продубљивање парламентарне сарадње две земље. У том контексту пружила је подршку иницијативи за организовање заједничке изложбе која за циљ има промовисање традиционално добрих односа између две земље и интензивирање парламентарне сарадње. Посебно је нагласила заинтересованост Румуније за размену искустава у борби против насиља над женама и у породици (имплементација Истанбулске конвенције).