Printer Friendly Version Predaja kopija akreditivnih pisama u Ministarstvu inostranih poslova i evropskih integracija R. Moldavije @ 25 March 2021 01:05 PM

Ambasador Stefan Tomašević predao je danas kopije akreditivnih pisama prilikom susreta sa Danijelom Kužba, državnim sekretarom Ministarstva inostranih poslova i evropskih integracija R. Moldavije. 

U razgovoru koji je usledio obostrano je potvrđeno da su bilateralni odnosi dve zemlje dobri i prijateljski sa značajnim prostorom za unapređenje. Naglašena je spremnost za produbljivanje saradnje i pokretanje novih zajedničkih projekata. Ambasador Tomašević se zahvalio R. Moldaviji za njen principijelan stav po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta R. Srbije. Informisao je sagovornicu o reformskim procesima u R. Srbiji u kontekstu EU integracija.

Takođe je obavestio o uspesima R. Srbije u borbi protiv pandemije izazvane virusom COVID-19 i procesu vakcinacije, kao i o ostvarenim ekonomskim uspesima.  Iskazao je spremnost naše strane da se intenzivira politički dijalog na visokom i najvišem nivou i pozdravio je rast ekonomskih aktivnosti i povećanje razmene između dve zemlje uprkos pandemiji u 2020.godini. Poželeo je stabilnost i prosperitet R. Moldaviji i istakao da se nada da će bilateralni odnosi dosegnuti željeni nivo.