Printer Friendly Version Предаја копија акредитивних писама у Министарству иностраних послова и европских интеграција Р. Молдавије @ 25 March 2021 01:01 PM

 

Амбасадор Стефан Томашевић предао је данас копије акредитивних писама приликом сусрета са Данијелом Кужба, државним секретаром Министарства иностраних послова и европских интеграција Р. Молдавије. 

 

 

У разговору који је уследио обострано је потврђено да су билатерални односи две земље добри и пријатељски са значајним простором за унапређење. Наглашена је спремност за продубљивање сарадње и покретање нових заједничких пројеката.

Амбасадор Томашевић се захвалио Р. Молдавији за њен принципијелан став по питању територијалног интегритета и суверенитета Р. Србије. Информисао је саговорницу о реформским процесима у Р. Србији у контексту ЕУ интеграција. Такође је обавестио о успесима Р. Србије у борби против пандемије изазване вирусом COVID-19 и процесу вакцинације, као и о оствареним економским успесима.  Исказао је спремност наше стране да се интензивира политички дијалог на високом и највишем нивоу и поздравио је раст економских активности и повећање размене између две земље упркос пандемији у 2020.години. Пожелео је стабилност и просперитет Р. Молдавији и истакао да се нада да ће билатерални односи досегнути жељени ниво.