Printer Friendly Version Билатералне политичке консултације Србије и Румуније @ 23 March 2021 04:14 PM

Министарство спољних послова Републике Србије и Министарство иностраних послова Румуније одржали су данас у Букурешту билатералне политичке консултације.

Делегацију Републике Србије предводио је в.д. ПМСП за билатералну сарадњу амбасадор Владимир Марић, док је домаћин у име румунске стране био Јон Гља, генерални директор Министарства иностраних послова Румуније за европска и регионална питања.   

У румунском Министарству иностраних послова ПМСП Марић је имао и одвојен сусрет са државном секретарком Јулијом Матеи. 

На састанку са државном секретаром Министарства иностраних послова Румуније Јулијом Матеи разговарано је о евроинтеграцијама Србије, питању КиМ,  а посебна пажња посвећена је регионалном повезивању, иницијативи „мини шенген“, као и сарадњи Србије и Румуније у међународним организацијама. Такође, саговорници су разменили мишљења о положају националних мањина у обе земље и њиховом унапређењу.

У сусрету са генералним директором за европска и регионална питања Јон Гљом разговарано је о унапређењу билатералног дијалога, сарадњи на инфраструктурним и енергетским пројектима, економској сарадњи, европском путу Србије и положају националних мањина.