Printer Friendly Version Učešće ambasadora Stefana Tomaševića na sastanku Grupe frankofonih ambasada, delegacija i institucija u Rumuniji @ 18 March 2021 11:54 AM
 
 
Ambasador Stefan Tomašević učestvovao je na video sastanku Grupe frankofonih ambasada, delegacija i institucija u Rumuniji povodom 51. godišnjice od osnivanja Međunarodne organizacije Frankofonije. Sastanku je, pored ambasadora, šefova delegacija i frankofonih institucija u Rumuniji, prisustvovao i ministar inostranih poslova Rumunije Bogdan Auresku.
 
Ambasador Tomašević je istakao da R. Srbija, kao pridružena članica  Frankofonije pridaje veliki značaj aktivnostima u okviru „Meseca Frankofonije“. Naglasio da je za sve ljubitelje srpske kulture i francuskog jezika Ministarstvo kulture i informisanja R. Srbije pripremilo bogat program koji sadrži tri segmenta film „Rekvijem za gospođu J“ reditelja Bojana Vuletića, digitalnu izložbu „Jovan Cvijić, jedan od velikih umova Srbije“ i pesmu „Nostalgija“, Milana Rakića. Pozvao je prisutne da posete veb stranicu Ambasade R. Srbije u Bukureštu i upoznaju se sa raznolikošću i bogatstvom srpske kulture na francuskom jeziku.