Printer Friendly Version Учешће амбасадора Стефана Томашевића на састанку Групе франкофоних амбасада, делегација и институција у Румунији @ 18 March 2021 11:48 AM

 

Амбасадор Стефан Томашевић учествовао је на видео састанку Групе франкофоних амбасада, делегација и институција у Румунији поводом 51. годишњице од оснивања Међународне организације Франкофоније. Састанку је, поред амбасадора, шефова делегација и франкофоних институција у Румунији, присуствовао и министар иностраних послова Румуније Богдан Ауреску.

Амбасадор Томашевић је истакао да Р. Србија, као придружена чланица  Франкофоније придаје велики значај активностима у оквиру „Месеца Франкофоније“. Нагласио да је за све љубитеље српске културе и француског језика Министарство културе и информисања Р. Србије припремило богат програм који садржи три сегмента филм „Реквијем за госпођу Ј“ редитеља Бојана Вулетића, дигиталну изложбу „Јован Цвијић, један од великих умова Србије“ и песму „Носталгија“, Милана Ракића. Позвао је присутне да посете веб страницу Амбасаде Р. Србије у Букурешту и упознају се са разноликошћу и богатством српске културе на француском језику.