Printer Friendly Version Sastanak ambasadora Stefana Tomaševića sa ministrom ekonomije, preduzetništva i turizma Rumunije Klaudiju-Julijus-Gavril Nasuiem @ 5 March 2021 02:05 PM

 

Ambasador Stefan Tomašević sastao se 5. marta 2021. godine sa ministrom ekonomije, preduzetništva i turizma Rumunije Klaudiju-Julijus-Gavril Nasuiem. Sagovornici su razmenili mišljenja o ekonomskoj saradnji R. Srbije i Rumunije, prostoru za njeno unapređenje i budućim zajedničkim projektima. Inicirano je i ponovno pokretanje rada Mešovite komisije za ekonomsku saradnju R. Srbije i Rumunije.

Ambasador je izrazio otvorenost R. Srbije za unapređenje i dalji razvoj ekonomske saradnje R. Srbije i Rumunije. Naglasio je da je Rumunija sedmi spoljnotrgovnski ekonomski partner R. Srbije. Izrazio nadu da će se u narednom periodu doći do povećanja obima trgovinske razmene pre svega robe široke potrošnje. Istakao je značaj prekogranične saradnje dve susedne zemlje kao i investicione i energetske saradnje. Ukazao je i na potencijal turizma za dalji razvoj odnosa između dve prijateljske susedne zemlje. 

Klaudiju-Julijus-Gavril Nasui ukazao i da je R. Srbija u prvih 10 spoljnotrgovinskih partnera Rumunije. Saglasio se sa konstatacijom ambasadora Tomaševića vezanom za značaj prekogranične investicione i energetske saradnje kao i saradnje u oblasti turizma.