Printer Friendly Version Састанак амбасадора Стефана Томашевића са министром економије, предузетништва и туризма Румуније Клаудију-Јулијус-Гаврил Насуием @ 5 March 2021 02:03 PM

 

Амбасадор Стефан Томашевић састао се 5. марта 2021. године са министром економије, предузетништва и туризма Румуније Клаудију-Јулијус-Гаврил Насуием. Саговорници су разменили мишљења о економској сарадњи Р. Србије и Румуније, простору за њено унапређење и будућим заједничким пројектима. Иницирано је и поновно покретање рада Мешовите комисије за економску сарадњу Р. Србије и Румуније.

Амбасадор је изразио отвореност Р. Србије за унапређење и даљи развој економске сарадње Р. Србије и Румуније. Нагласио је да је Румунија седми спољнотрговнски економски партнер Р. Србије. Изразио наду да ће се у наредном периоду доћи до повећања обима трговинске размене пре свега робе широке потрошње. Истакао је значај прекограничне сарадње две суседне земље као и инвестиционе и енергетске сарадње. Указао је и на потенцијал туризма за даљи развој односа између две пријатељске суседне земље. 

Клаудију-Јулијус-Гаврил Насуи указао и да је Р. Србија у првих 10 спољнотрговинских партнера Румуније. Сагласио се са констатацијом амбасадора Томашевића везаном за значај прекограничне инвестиционе и енергетске сарадње као и сарадње у области туризма.