Printer Friendly Version Intervju ambasadora za Komercijalni diplomatski žurnal @ 4 December 2020 10:53 AM

 

 

Ambasador Stefan Tomašević dao je intervju za decembarsko izdanju Komercijalnog diplomatskog žurnala, koji objavljuje Unija bilateralnih privrednih komora Rumunije. Ambasador je u intervjuu govorio o visokom nivou bilateralnih političkih i ekonomskih odnosa između Srbije i Rumunije. Ukazao na podršku koju Rumunija konstantno pruža Republici Srbiji na putu evropskih integracija. Istakao i značaj saradnje sa Rumunijom u regionalnim formatima.

Kada je u pitanju ekonomska saradnja naglasio da je robna razmena sa Rumunija u 2019. godini iznosila 1,7 milijardi evra i da je Rumunija zauzela osmo mesto na listi spoljnotrgovniskih partnera Srbije. Predstavio je oblasti saradnje dve zemlje, ukazujući da postoji značajan prostor za produbljivanje ekonomske saradnje, posebno u oblastima trgovine, energetike, transporta, turizama i prekogranične saradnje.

Ambasador na kraju istakao da je jedan od glavnih ciljeva njegovog mandata u Rumuniji unapređenje ekonomske saradnje kroz uvećanje robne razmene i poboljšanje uslova za obostrana ulaganja.