Printer Friendly Version Интервју амбасадора за Комерцијални дипломатски журнал @ 4 December 2020 10:24 AM

 

Амбасадор Стефан Томашевић дао је интервју за децембарско издањe Комерцијалног дипломатског журнала, који објављује Унија билатералних привредних комора Румуније. Амбасадор је у интервјуу говорио о високом нивоу билатералних политичких и економских односа између Србије и Румуније. Указао на подршку коју Румунија константно пружа Републици Србији на путу европских интеграција. Истакао и значај сарадње са Румунијом у регионалним форматима.

Када је у питању економска сарадња нагласио да је робна размена са Румунијом у 2019. години износила 1,7 милијарди евра и да је Румунија заузела осмо место на листи спољнотрговниских партнера Србије. Представио је области сарадње две земље, указујући да постоји значајан простор за продубљивање економске сарадње, посебно у областима трговине, енергетике, транспорта, туризма и прекограничне сарадње.

Амбасадор на крају истакао да је један од главних циљева његовог мандата у Румунији унапређење економске сарадње кроз увећање робне размене и побољшање услова за обострана улагања.