Printer Friendly Version Izbori za narodne poslanike Narodne skupštine Republike Srbije - obaveštenje @ 12 May 2020 12:36 PM

Predsednik Republike Srbije je, 10. maja 2020. godine, doneo Odluku o izmeni  Odluke o raspisivanju izbora za narodne poslanike Narodne skupštine Republike Srbije, kojom je kao datum održavanja izbora određen 21. jun 2020. godine.

Ambasada Republike Srbije u Bukureštu obaveštava državljane R.Srbije, koji žele da ostvare svoje biračko pravo na predstojećim izborima za narodne poslanike, raspisanim za 21. jun 2020. godine, da najkasnije do 30. maja 2020. godine, mogu podneti zahtev da se u јedninstveni birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati u inostranstvu.

Zahtev za upis u JBS podataka da će birač glasati u inostranstvu može se preuzeti ovde.

Zahtev za upis u JBS u R. Srbiji (za lica koja nisu upisana u birački spisak), može se preuzeti ovde.

Čitko popunjen i svojeručno potpisan formular zahteva, zajedno sa kopijom identifikacionog dokumenta izdatog od nadležnog organa R. Srbije (pasoš i/ili lična karta), građani R.Srbije sa boravištem u Rumuniji, koji žele da ostvare svoje biračko pravo na izborima za  narodne poslanike Narodne skupštine Republike Srbije na biračkom mestu u Ambasadi R. Srbije u Bukureštu, mogu podneti lično u prostorijama Ambasade (Calea Dorobantilor 34, Sector 1), poslati na mejl: ambrsbuk.konz@gmail.com ili poslati na faks +4021 210 0175.

Zahtevi se mogu podneti svakog dana (uključujući i vikend),  najkasnije do 30. maja 2020. godine (do ponoći, lokalno vreme u R.Srbiji).

Sve informacije o načinu prijavljivanja za glasanje u inostranstvu mogu se dobiti putem mejla:  ambrsbuk.konz@gmail.com ili na broj telefona Ambasade:  +4021 211 9871