Printer Friendly Version Избори за народне посланике Народне скупштине Републике Србије - обавештење @ 12 May 2020 12:26 PM

Председник Републике Србије је, 10. маја 2020.године, донео Одлуку о измени Одлуке о расписивању избора за народне посланике Народне скупштине Републике Србије, којом је као датум одржавања избора одређен 21. јун 2020.године.

Амбасада Републике Србије у Букурешту обавештава држављане Р. Србије, који желе да остваре своје бирачко право на предстојећим изборима за народне посланике, расписаним за 21. јун 2020.године, да најкасније до 30. маја 2020.године, могу поднети захтев да се у јединствени бирачки списак упише податак да ће на предстојећим изборима гласати у иностранству.

Захтев за упис у ЈБС података да ће бирач гласати у иностранству може се преузети овде.

Захтев за упис у ЈБС у Р. Србији (за лица која нису уписана у бирачки списак), може се преузети овде. 

Читко попуњен и својеручно потписан формулар захтева, заједно са копијом идентификационог документа издатог од надлежног органа Р. Србије (пасош и/или лична карта), грађани Р. Србије са боравиштем у Румунији, који желе да остваре своје бирачко право на изборима за народне посланике Народне скупштине Републике Србије на бирачком месту у Амбасади Р. Србије у Букурешту, могу поднети лично у просторијама Амбасаде (Calea Dorobantilor 34, Sector 1), послати на мејл: ambrsbuk.konz@gmail.com или послати на факс +4021 210 0175.

Захтеви се могу поднети сваког дана (укључујући и викенд), најкасније до 30. маја 2020.године (до поноћи, локално време у Р. Србији).

Све информације о начину пријављивања за гласање у иностранству могу се добити путем мејла: ambrsbuk.konz@gmail.com или на број телефона Амбасаде: +4021 211 9871.