Printer Friendly Version Susret premijera Srbije i Rumunije u Temišvaru @ 14 November 2016 12:47 PM

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se 10. novembra 2016. godine u Temišvaru sa predsednikom Vlade Rumunije Daćijanom Ćološem, sa kojim je razgovarao o bilateralnoj saradnji, jačanju trgovinske razmene, evropskom putu Srbije, migrantskoj krizi i situaciji u regionu.

Nakon susreta, dvojica premijera su prisustvovala potpisivanju:

- Protokola o formiranju i aktivnostima mešovitih patrola duž zajedničke državne granice (Protokol su potpisali potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije, Nebojša Stefanović, i ministar unutrašnjih poslova Rumunije, Dragoš Tudorake),

- Zajedničke izjave o podršci Rumunije Republici Srbiji u procesu integracija u EU (Izjavu su potpisali ministar bez portfelja zadužena za evropske integracije u Vladi Republike Srbije, Jadranka Joksimović, i ministar spoljnih poslova Rumunije, Lazar Komanesku), i

- Deklaracije o prekograničnoj saradnji u oblasti zapošljavanja i socijalne politike (Deklaraciju su potpisali ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije, Aleksandar Vulin, i ministar za rad, zapošljavanje, socijalnu zaštitu i starije osobe u Vladi Rumunije, Dragoš Pislaru).

Tokom posete Rumuniji premijer Vučić je obišao sedište Saveza Srba u Rumuniji, kao i Srpsku pravoslavnu crkvu u Temišvaru.