Printer Friendly Version Сусрет премијера Србије и Румуније у Темишвару @ 14 November 2016 12:45 PM

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић састао се 10. новембра 2016. године у Темишвару са председником Владе Румуније Даћијаном Ћолошем, са којим је разговарао о билатералној сарадњи, јачању трговинске размене, европском путу Србије, мигрантској кризи и ситуацији у региону.

Након сусрета, двојица премијера су присуствовала потписивању:

- Протокола о формирању и активностима мешовитих патрола дуж заједничке државне границе (Протокол су потписали потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Републике Србије, Небојша Стефановић, и министар унутрашњих послова Румуније, Драгош Тудораке),

- Заједничке изјаве о подршци Румуније Републици Србији у процесу интеграција у ЕУ (Изјаву су потписали министар без портфеља задужена за европске интеграције у Влади Републике Србије, Јадранка Јоксимовић, и министар спољних послова Румуније, Лазар Команеску), и

- Декларације о прекограничној сарадњи у области запошљавања и социјалне политике (Декларацију су потписали министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Републике Србије, Александар Вулин, и министар за рад, запошљавање, социјалну заштиту и старије особе у Влади Румуније, Драгош Пислару).

Током посете Румунији премијер Вучић је обишао седиште Савеза Срба у Румунији, као и Српску православну цркву у Темишвару.