Printer Friendly Version ПОРТАЛ „ДИЈАСПОРА НА ВЕЗИ“ @ 25 February 2016 12:02 PM

Обавештавамо да ће српска дијаспора у марту 2016. добити нови информативни портал "Дијаспора на вези" (www.dijasporanavezi.com, www.dijasporanavezi.rs) - информативни портал покренут са идејом да Србима у расејању на једном месту понуди значајне информације из различитих области – друштва, економије, образовања, културе, спорта, као и да их информише о свим питањима важним за свакодневни живот у земљама пријема.

Препознајући потребе Срба у дијаспори и региону и настојећи да се веза матице и дијаспоре константно јача и унапређује, овај сајт генерише вести из дијаспоре и служи као извор информација пре свега Србима изван матице, али и као информатор матици о активностима и деловањима у дијаспори.

Дијаспора на вези је спона између медија, удружења и појединаца у дијаспори. Идеја је да се на овај начин мотивишу српски медији, новинари и извештачи српских удружења из расејања да о својим активностима и истакнутим појединцима редовно информишу не само локалну заједницу већ и читаву дијаспору.

Чврста веза између Срба у расејању и матици значајна је основа за јачање даље сарадње и реализовање заједничких пројеката. Портал приказује и какав је био пут људи који су из Србије кренули у непознато и постигли запажене успехе.

Информативни портал Дијаспора на вези резултат је истоименог пројекта Медиа и реформ центра Ниш, који се реализује уз подршку Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова, и у сарадњи са Канцеларијом за сарадњу са дијаспором Града Ниша.

Путем мејлова info@dijasporanavezi.rs, dijasporanavezi@gmail.com или Вибера +381(0)66 85 28 011 могу бити достављене информације о битним догађајима и новостима како би исти били објављени на овом порталу и тако допринели информисању сународника широм света.