Printer Friendly Version Proslava Dana Sv. Save @ 27 January 2016 08:23 AM

U utorak, 26. januara o.g, u Ambasadi Republike Srbije u Bukureštu priređen prijem za studente sa Odseka za srpski jezik i književnost na Fakultetu za strane jezike i književnost Univerziteta u Bukureštu, povodom dana Sv.Save.
Skupu se odazvalo, pored studenata i njihovih profesora, i oko 30-tak pripadnika srpske manjine, članova Saveza Srba iz Bukurešta, predstavnika Lige rumunsko-srpskog prijateljstva, Rumunsko-srpskog biznis kluba i Univerziteta „Dimitrije Kantemir“ u Bukureštu, kao i drugi koji se tradicionalno odazivaju svim pozivima Ambasade.


Prijem, uz prigodno posluženje, organizovan je na inicijativu predsednika podružnice Saveza Srba iz Bukurešta B. Velimirovića, a uz svesrdnu pomoć Ambasade. Ovakav skup, se već dugi niz  godina organizuje u Temišvaru gde je sedište Saveza Srba, a po treći put je organizovan u Bukureštu.
S obzirom da je ambasador B.Branković bio privremeno odsutan zbog dolaska delegacije na čelu sa savetnikom PR RS ambasadorom I. Mrkićem u Bukurešt, prisutnim gostima je dobrodošlicu poželeo ministar-savetnik G.Gvozdenović, koji im se obratio prigodnim govorom. Takođe, goste je pozdravio i predsednik Saveza Srba u Bukureštu B. Velimirović.


Oko 10-tak studenata srpskog jezika sa druge godine studija, je za ovu priliku otpevalo himnu Sv.Savi i pripremilo prigodan recital kako bi podsetili na ulogu i značaj Sv. Save za srpsku istoriju i školstvo.
Pomenuti skup je, kao i prethodnih godina, zabeležila Nacionalna televizija Rumunije.